ОСМА ВИНСКА ДЕГУСТАЦИЈА

Ве каниме на ОСМАТА од низата на Вински Дегустации. Дегустација и споредба на уникатните, типични претставници на сортите, со одличен квалитет и прифатлива цена – вината од ‘Tussock Jumper’ фамилијата. Дозволете животните од стадото на ‘Tussock Jumper’ да Ви ја раскажат нивната специфична приказна, а ќе бидат претставени од сертифицираниот сомелиер и WSET вински едукатор – Петар Величковиќ.
Ќе можете да пробате 6 вина од сортите: Prosecco (италијанско), Riesling (германски), Pinot Noir (француски), Tempranillo (шпанско), Touriga (португалско) и Monastrell (шпанско-органско); и да добиете винска едукација, со чија помош ќе можете да ги препознаете.

Домаќин: Fine WINE на ул. Луј Пастер бр.5 (кај Кино Култура);

Едукатор: Wine Way;

Дата: 23ти Август (петок);

Почеток: 19:30ч.

Цена: 500 денари.
Може да се плати на жиро сметка: 210-0727262601-97 НЛБ Банка, со назнака ‘За ОСМА Винска дегустација’ или во Fine WINE.
Напомена: Неможност за купување на карти пред самиот настан, поради ограничен број на места!

Информации: Со порака на Wine Way и на Fine WINE или на телефон: +389 2 3120 772

Споделете го овој пост