ВЕНЕЦ – ВИНСКА ДЕГУСТАЦИЈА

Ве каниме на Винскa Дегустација со винарија ВЕНЕЦ. Дегустација и споредба на вината од винаријата од Долни Дисан и нивните линии: Disan Valley, Single Block, Terroir line; претставени од главниот енолог – Кире Ристов.
Ќе можете да пробате 8 вина од кои кај две сорти ќе име вертикална споредба на реколта 2017 и 2018-која ја нема сеуште во продажба:
1. Pinot Grigio 2018
2. Riesling 2017 Disan Valley vs. Riesling 2018 Disan Valley
3. Chardonnay 2017 Single Block vs. Chardonnay 2018 SIngle Block
4. Chardonnay 2018 OAK PLUS
5. Merlot Single Block 2016
6. Cabernet Sauvignon 2017 Single Block
7. *Бонус – изненадување;
За истите вина ќе добиете винска едукација, со чија помош ќе можете да ги препознаете.

Домаќин: Fine WINE на ул. Луј Пастер бр.5 (кај Кино Култура);

Едукатор: Кире Ристов;

Дата: 8-ми Ноември (петок);

Почеток: 18:30ч.
Крај: 20:30ч.

Цена: 600 денари.
Може да се плати на жиро сметка: 210-0731860001-36 НЛБ Банка, со назнака ‘За ВЕНЕЦ Винска дегустација’ или во Fine WINE.
Напомена: Неможност за купување на карти пред самиот настан, поради ограничен број на места!

Информации: Со порака на Fine WINE или на телефон: +389 2 3120 772; +389 71 256715;
Kire Ristov
Venec Winery

Споделете го овој пост